Specialistische technieken

Hieronder vind u meer informatie over de speciale technieken. Voor deze behandelingen kunt u geen online afspraken maken. Omdat dit persoons- en probleem gebonden is kunt u beter telefonisch of via de mail contact opnemen. Dan kunnen we overleggen wat ik voor u kan doen en daarna gelijk een afspraak te maken. Al deze behandelingen zijn excl. pedicure behandeling.


Arkada techniek

Adrian Arkada heeft een instrument, “de teenstabilisator” ontwikkeld, waarmee effectief, snel en 100% veilig de ingroeiende nagel kan worden behandeld. In feite is dit instrument een extra paar handen voor de specialist. Met behulp van speciale “lepeltjes” wordt de nagelplaat gestabiliseerd en gevormd. Deze methode geeft uitstekende resultaten bij ingegroeide nagels, tunnel nagels en trauma nagels die jaren pijnklachten veroorzaakten.

U voelt direct verlichting na de behandeling. Meestal is één behandeling voldoende, echter in sommige situaties is een maandelijkse controle afspraak nodig. Nagelbeugel

Bij een ingroeiende of kromme nagel kan een nagelbeugel uitkomst bieden. Er kan gekozen worden voor een metalen beugel of een kunststof. Dit ligt aan het probleem welke daar het beste past. De beugel 'trekt' als het ware de nagel uit de nagelwal en brengt gelijk verlichting. De beugel wordt op maat van uw nagel gemaakt en blijft ongeveer 8 weken zitten. Soms is het dan verstandig direct een nieuwe beugel te plaatsen.Nagelreparatie

Schimmelnagels, gescheurde nagels, getraumatiseerde nagels, ontbrekende of te ver weggeknipte nagelhoeken die dreigen in te groeien kunnen gerepareerd en gecorrigeerd worden met gel of acryl. De nagelprothese of kunstnagel kan de hele of een deel van de nagelplaat vervangen. Een kunstnagel kan er voor zorgen dat een nagel niet kan ingroeien na een trauma of beschadiging van de nagelplaat.


Antidruk

Bij de anti druk techniek kunnen pijnklachten of drukplekken bij het lopen tijdelijk opgelost worden. Door middel van vilt wordt de druk op de pijnlijke plaats verminderd.


Orthese

Een orthese is een siliconen hulpstukje en wordt volledig op maat gemaakt. Een orthese werkt beschermend of preventief.

Bij de volgende voetproblemen kan er een orthese gemaakt worden:

  • Een hamerteen.
  • Een klauwteen.
  • Een ruiterteen.
  • Likdoornvorming op of tussen de tenen.
  • Een ontsteking in de nagelwal (nagelomloop).
  • Hallux valgus.